nyomtatás küldésA A betűméret

Színtiszta életerő – jövőnk záloga: a VÍZ

Az Aprólépés csapata a "2013 - A vízügyi együttműködés nemzetközi éve" (UNESCO) céljaihoz kapcsolódva pályázatot hirdet két kategóriában:

  1. "A jövőnk záloga - az éltető víz" címmel: Pályázni lehet a víz védelmével, a víztakarékossággal kapcsolatos általános, örök érvényű igazságok megfogalmazásával, a vízfelhasználás módszereihez kapcsolódó hétköznapi technikák bemutatásával, a jövőbeli lehetőségek, félelmek felvázolásával.
  2. „Színtiszta életerő - kedvenc forrásom, tavam, folyóm": Pályázni lehet konkrét földrajzi hely (forrás, patak, ér, folyó) ábrázolásával, a szépségének bemutatásával, az adott forrásért/folyóért tett lépések ismertetésével (pl. parttakarítás), folyó/állóvízzel kapcsolatos környezetbarát élmények (kajakozás, csónakázás stb.) megelevenítésével.
Pályázni mindkét kategóriában megengedett: szabadon választott technikával készített illusztrációkkal (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó ...), illetve rövid szöveges alkotásokkal (szabadon választott műfajban írott munkák - pl. mese, levél, mini esszé, vers, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben).
 
Pályázás módja:
Az alkotásokról készült fotókat a www.aprolepes.hu  oldalon történt előzetes regisztráció/bejelentkezés után a Pályázok menüpont alatt kérjük feltölteni (jpg formátum, ékezetmentes fájlnév, max. 2MB). A szöveges alkotásokat word formátumban elküldhetik a palyazat@aprolepes.hu címre. Figyelem! Postai úton és e-mailben érkezett képeket/pályázati anyagokat nem tudunk fogadni!
 
Feltöltési határidő: 2013. december 02. 23:59
 
A december 2-án éjfélig beérkezett alkotásokat közönségszavazásra bocsátjuk.
 
A közönségszavazás szabályai:
  • a szavazáshoz regisztrálni kell
  • egy regisztrált felhasználó egy alkotásra csak egy szavazatot adhat le
A szavazás december 16-én (hétfő) éjfélig tart. A közönségdíjas különdíjban részesül!
 
Feltüntetendő adatok: az alkotó pontos neve, életkora, valamint az alkotó osztálya, iskolája, ha a beküldő nevezni szeretne a csapatversenyre is. Emellett kérjük az alkotás alapanyagát, technikáját is megjelölni.
 
Díjazás
Fődíj: Megmentheted a FÖLD-et, további díjak: ökonap, ökokör, ökoajándék!
Ingyenes ökonapot nyer: 
  1. A legtöbb alkotást nevező közösség
  2. a „legzöldebb" közösség
  3. a legkreatívabb közösség! 
A pályaműveket az Aprólépés zsűri 1-5 között „osztályozza" környezetvédelmi tartalom, a kivitelezés esztétikája és a kreativitás alapján (összesen 3-15 pont). Egyéni díjak: A legjobb pályaművek szerzői környezettudatosságra nevelő könyveket, társasjátékokat, kiadványokat kapnak, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium által szervezett víz világnapi gálán vehetnek át. Kategóriánként 6-6 díjat osztunk ki, a kategóriákat korcsoportokra bontjuk (6-12 éves, 13-18 éves korosztály). 
A legeredményesebb fővárosi pályázók ingyenes részvételi lehetőséghez jutnak a 2014. január-május közötti Szivacs-Klub foglalkozásaira, ahol Víznagykövetté vállhatnak! (hétfőnként 1,5 óra). Továbbá a Háziszertár felajánlásának köszönhetően a legaktívabb tanári kar két tagja részvételi lehetőséghez jut a kezdő szappankészítő tanfolyamon (budapesti helyszínen) és 1 kg citromfüves-kecsketejes szappant is kiosztunk különdíjként.
 
Eredményhirdetés: december 19.
 
Pályaművek felhasználása: A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a Kiíró, valamint a Támogató a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye a szerző feltüntetésével. Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője ill. megjelölte annak pontos szerzőjét és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad. A nyertes alkotásokat az alkotók nagy felbontásban rendelkezésünkre bocsájtják!
A feltöltő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. A programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (a beadási hatáidő zárásáig).
 
További információ: 
Tel: 1-210-3090, Email: info@aprolepes.hu
 
A pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatja.

 

nyomtatás küldés» lap tetejére


Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Kapcsolat

AGORA - LOGO Ifjúsági Szolgálat
9700 Szombathely, Március 15.tér 5.
Tel.: +36 20 244-7381
www.vasvili.hu
logo kukac agora-savaria pont hu