nyomtatás küldésA A betűméret

Csörötneki Ifjúsági Kulturális Egyesület, Csörötnek

Település lélekszáma: 882 fő

Ifjúsági feladatellátás
Ifjúsági Kulturális Egyesület

Cím:
9962, Csörötnek, Vasúti út 7.

Honlap:
www.csorotnek.hu

E-mail:
h pont katy kukac freemail pont hu
anita872 kukac freemail pont hu

Telefon/fax:
94/541-022

Nyitva tartás:

Csörötnek középkori település, a szentgotthárdi cisztercita apátság alapítása (1183) után keletkezett. Csörötnek nevének írásos említése először 1350-ből származik Chyrenuk formában. Etimológiáját a szláv Cretnik – mocsaras erdő, berek jelentésű szó, majd 1350-ben a Chyrenuk szó adja.
Csörötnek a Rába folyó által kettészelt Vas megyei település Magyarország nyugati csücskében. A falu mind az Őrség központjától, mind Szentgotthárdtól 10 km-re fekszik.
A település fontos közutak találkozásánál fekszik, illetve közúti átkelőhely a Rába folyón a hídja által.
A településen keresztezik egymást a Szentgotthárdot az Őrséggel és Szlovéniával, illetve a 8. számú főútvonalat (E 66) ugyancsak az Őrséggel és Szlovéniával összekötő utak. A szlovén határátkelőhelytől 25 km-re fekszik. Az M 8-as út a községtől északra húzódik 2 km távolságra. A rábafüzesi határátkelő kb. 10 km-es távolságban van. A község mellett 1,5 km-rel húzódik a Szombathely-Szentgotthárd- Graz vasútvonal.
Csörötnek jelenleg is a környék egyik közigazgatási, oktatási és gazdasági központja, melyet 3 települést szolgáló körjegyzősége, körzeti általános iskolája, óvodája és kisebb üzemek (gyümölcs és gombaszárító üzem, faüzem, kis vízi erőmű, pálinkafőzde, építőipari vállalkozások stb.) jellemeznek


 

nyomtatás küldés» lap tetejére


Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Kapcsolat

AGORA - LOGO Ifjúsági Szolgálat
9700 Szombathely, Március 15.tér 5.
Tel.: +36 20 244-7381
www.vasvili.hu
logo kukac agora-savaria pont hu