nyomtatás küldésA A betűméret
Több lehetőséget a fiataloknak

Több lehetőséget a fiataloknak

A „Több lehetőséget a fiataloknak” kezdeményezés célja a fiatalok körében tapasztalható munkanélküliség visszaszorítása. A kezdeményezés keretében 2012 és 2013 között egy sor intézkedés végrehajtására kerül sor. A „Több lehetőséget a fiataloknak” a Mozgásban az ifjúság nevű oktatási és foglalkoztatási kezdeményezés része.

Az Európai Unióban jelentős azoknak a 15-24 év közötti fiataloknak a száma, akik nem tanulnak tovább, nem vesznek részt sem képzési programokban, sem szakmai gyakorlaton, és a munkaerőpiacon sem tudnak elhelyezkedni.

Ennek a helyzetnek az orvoslása érdekében az Európai Bizottság intézkedéscsomagot kezdeményezett, melynek keretében ajánlást fogalmazott meg a tagállamoknak annak érdekében, hogy vezessenek be garanciaprogramot a 25 év alatti fiatalok továbbtanulásának és foglalkoztatásának elősegítésére.

E programok keretében az uniós országok garantálnák, hogy minden fiatal - a tanulmányai befejezésétől vagy munkanélkülivé válásától számított négy hónapon belül - állásajánlatot kapjon, illetve tovább tanulhasson, szakképzésben részesülhessen vagy szakmai gyakorlaton vehessen részt.

A Bizottság ezeket a nemzeti programokat uniós források biztosítása és olyan hálózatok létesítése révén kívánja támogatni, ahol az érdekelt felek eszmét cserélhetnek arról, hogy miképp lehet a legjobban elősegíteni a fiatalok munkaerő-piaci integrációját, továbbtanulását és szakmai gyakorlat keretében történő képzését.

Bővebb információ az Európai Bizottság honlapján:

http://ec.europa.eu/news/employment/121205_hu.htm

 http://mobilitas.hu/hirek/9730


 

nyomtatás küldés» lap tetejére


Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:
hozzászólok Én is!

 
Kapcsolat

AGORA - LOGO Ifjúsági Szolgálat
9700 Szombathely, Március 15.tér 5.
Tel.: +36 20 244-7381
www.vasvili.hu
logo kukac agora-savaria pont hu