nyomtatás küldésA A betűméret
10. születésnapját ünnepelte a LOGO

10. születésnapját ünnepelte a LOGO

- sajtóanyag -

 

December 1-jén ünnepelte az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata (röviden: LOGO) a 10. születésnapját. A 18 órakor kezdődő rendezvényt a fiatalokon kívül megtisztelték még:
- a létrehozó önkormányzatok képviselői (dr. Takátsné dr. Tenki Mária – Szombathely Megyei Jogú Város tanácsnoka, Majthényi László – a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Kerekes Ferenc Béla – a Vas Megyei Közgyűlés Társadalmi és Civil Kapcsolatok Bizottság elnöke),
- a LOGO projekt kitalálói-létrehozói (Bodor Tamás, Takácsné dr. Pálhegyi Beáta),
- a volt és jelenlegi munkatársai és tanácsadói,
- az MMIK vezetői,
- helyi és megyei partnerszervezetek képviselői,
- országos intézmény (Galambos Adorján, a KIH-Mobilitás igazgatója), minisztérium (Majzik Balázs, EMMI Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Ifjúságügyi Főosztály osztályvezetője), valamint szakmai érdekképviseleti szervezet (Kósa András Csaba, Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségének elnöke) képviselői.
 
Majthényi László a köszöntő beszédének végén a Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elismerő Oklevelét adta át, melyet a fiatal korosztály nevelése, segítése és védelme érdekében végzett kiemelkedő munkájáért kapott a LOGO Ifjúsági Szolgálat a fennállásának 10. évfordulója alkalmából. Az oklevelet Borsos László szolgálatvezető vette át.
 
Ezt követte az Év Önkéntese díjátadás, amit a LOGO Ifjúsági Pont Hálózat tagjai kezdeményeztek 2008-ban, azzal a céllal, hogy az ifjúsági szervezetek legaktívabb önkéntesei elismerésben részesüljenek.
 
Az idei díjazottak:
 
Szabó Renáta
(jelölő szervezet: Gersekarátért Baráti Kör Ifjúsági Klub és Információs Pont, Gersekarát)
2011-től a Gersekaráti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat ifjúsági polgármestere, előtte 2 évig annak tagja volt. Segítőkész és megfontolt, ugyanakkor tevékenységében gyakorlatias, a rá váró feladatok elvégzésében mindig igyekszik a lehető legegyszerűbb megoldást megtalálni. Önkéntesként számos ifjúsági program szervezője és megvalósítója. Szívesen képviseli a fiatalokat a helyi és a településen kívüli fórumokon is. Fontosnak tartja a GYIÖ tevékenységébe a fiatalabbak bevonását.
 
Horváth Ernő
(jelölő szervezet: Bertha György Művelődési Ház Ifjúsági Klubja, Rábahídvég)
28 éves, Körmenden az ADÁ-ban dolgozik, a rábahídvégi községi sportkör oszlopos tagja. A fiatalok nagyon kedvelik, mert a nála fiatalabbakkal türelmes, megértő, érdekli a problémájuk, szívesen ad jó tanácsokat az ügyes-bajos dolgokban. Elvégezte az edzőképzőt, azért, hogy foglalkozhasson a srácokkal, önzetlenül felfesti a pályát. Munka után rohan a fiatalokhoz ingyen edzést tartani. A helyi fiatalok úgy gondolják, ebben az évben Ő tett a legtöbbet az Év Önkéntese címért.
 
Kocsis Ádám
(jelölő szervezet: Csörötneki Integrált Közösségi Szolgáltató Tér, Csörötnek)
19 éves. Kiemelkedő tanulmányai mellett, mint az iskolájában, mint a falujában sok önkéntes munkát végez. A gimnáziumban a vöröskeresztnél tevékenykedik, számos versenyen indultak csapatban, illetve különböző városi rendezvények egészségügyi ügyeletében vett részt. A „Suli” újság grafikai szerkesztését végzi. Falujában, Csörötneken Ő az egyik legaktívabb, legsegítőkészebb fiatal. Felsorolni szinte teljen lehetetlen, hogy milyen közösségi munkában vesz részt. Néhányat emelnénk ki: a művelődési és település honlapjának szerkesztését, a helyi újság grafikai kivitelezését, a programok meghívóját, plakátját készíti. A rendezvények technikusi feladatát ellátja. A programok esetében a termek berendezését, a kisebb műszaki javításokat, karbantartásokat a művelődéi házban elvégzi.
 
Leibinger Lilla
(jelölő szervezet: MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata, Szombathely)
18 éves, a Hermann Ottó Szakképző Iskola tanulója. Évek óta LOGO Kortárs Klub csendes, de aktív tagja. Az idei évben is több programon önkénteskedett: részt vett LOGO-Mobil bevetéseken, Kortárssegítő Képzésen, majd kortárssegítő előadásokat is tartott. Az egyik főszervezője volt a jótékonysági ajándékkészítésnek, melyek a szombathelyi kórházban és a rumi kastélyban fognak sok örömöt szerezni az ott lévő gyerekeknek. Egyik megalapítója az Ifjúsági Vándorkupának, mely rendezvény több vasi település ifjúsági közösségeit mozgatta meg.
 
A díjakat átadta Majthényi László, dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Borsos László.
 
Az intézményvezetés részéről Parais István gratulált a jubileumhoz, aki Kepe Lili a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatójának gondolatait is tolmácsolta a megjelenteknek.
 
Az idei rendezvényen a statisztikai adatok helyett a régi és jelenlegi munkatársak személyes emlékezései, fotó- és festett ernyőkiállítás, fénykép- és video válogatások színesítették a programot.
 
Az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata éves krónikájához tartozik még, hogy 2012. nyarán a Vas Megyei Önkéntes Centrumtól az Év Önkénteseket Fogadó Szervezet címet kapta. Továbbá a szolgálatunk szolgálatvezetője, Borsos László a Szombathely Megyei Jogú Várost Közgyűlése „Ifjúságért Díj” kitüntetésben részesítette eredményes munkájáért.
 
Az ünnepi műsorban közreműködtek: a kőszegi BE-JÓ Tűztáncosok, a Szombathelyi Kötélugró Klub – kötélugró, POHA-RAK bemutatóval és Bánhegyi Kata élménybeszámolójával, a LOGO-ba járó fiatalok Capoeira bemutatóval, Kiss Gergő "Geri" egy saját versével, a Karak Zenekar koncerttel.
 
A rendezvény megvalósulásához támogatást nyújtott a Vas Megyei Közgyűlés Társadalmi és Civil Kapcsolatok Bizottsága és Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szociális és Családügyi Bizottsága.

Fotó: Sümegi Brigitta. További képek hamarosan a képgalériában lesznek megtalálhatóak.

 

nyomtatás küldés» lap tetejére


Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:
hozzászólok Én is!

 
Kapcsolat

AGORA - LOGO Ifjúsági Szolgálat
9700 Szombathely, Március 15.tér 5.
Tel.: +36 20 244-7381
www.vasvili.hu
logo kukac agora-savaria pont hu